SINGER-SONGDICHTER

Mirte Hartland is singer-songdichter, musicerend woordkunstenaar, taalgoochelaar met gitaar. Door te jongleren met gezongen en gesproken woord, gitaar en zang onderzoekt ze waar muziek en poëzie elkaar versterken. Solo en in samenwerking met makers uit andere disciplines. Haar werk bestaat uit een zorgvuldig gecomponeerde collage van sferen en beelden met een melancholische ondertoon.

Mirte schreef, maakte en speelde voorstellingen op het snijvlak van poëzie en muziek voor uiteenlopende podia en festivals als Oerol, Lowlands en De Parade. Sinds 2018 is zij huismuzikant van muzikale woordrevue Babs’ Woordsalon. Naast haar werk als podiumkunstenaar en theatermaker, produceert ze muziek, poëzie en (audio)verhalen.

Samen met fysiek performer Çiğdem Polat speelden wij het stuk Doka voor de Spoken Word Sessies van omroep Human.
Samen met Jörgen Gario, Sjaan Flikweert, Vernon Chatlein en Bouba Dola maakten we een poëtische film over oefenen met de dood.
Na jarenlang verschillende podia te hebben bestegen met Babs’ Woordsalon wilden we nog meer mensen mee laten genieten van de onvergetelijke momenten uit de show. Daarom is er nu een podcast. Ook te beluisteren op Spotify en Apple Podcast.
Samen met Babs Gons bij De Doelen in Rotterdam.
De videoclip van Dwaling kwam tot stand in samenwerking met Mustafa Kandaz, Sam Yazdanpanna, Senne Hartland, Savalan Ghodsi, Farzin Bapiry en de jonge animatietalenten van de Vrolijkheid op azc Alkmaar.
Het stuk Eb en vloed van Jasper Albinus in de nieuwe editie van Plotscast. Sounddesign en productie door mij.